קצת היסטוריה
קרוב לוודאי שאחרי המים, תה הוא המשקה שנצרך בתדירות הגבוהה ביותר ברחבי העולם. ידוע שמקור צמח התה כבר לפני 4000-5000 שנה אי שם בדרום מערב סין.
סגולותיו הבריאותיות הופיעו כבר בכתבים עתיקים ובימי שושלת טאנג (618-907 לספירה), תעשיית התה התפתחה במהירות כנראה בגלל ההבנה של יכולות הריפוי של התה. ספרים על תה פורסמו בתקופה זו, ביניהם ספר ה"קלאסיקה של התה" (Cha Jing), שנכתב על ידי Lu Yu (780) אשר בעקבותיו עלתה הפופולריות שלו עד כדי כך שהממשלה הקיסרית החליטה להטיל מסים על תה ואלה בשלב מסוים הסתכמו במאות מיליונים.
לכתבה המלאה