תזונה הטבעית מבוססת על אכילת מזון מגוון, בריא ומזין ומותאמת ספציפית לכל אדם. התזונה הטבעית לא בהכרח שוללת אכילת מוצרים מהחי ואין פירושה צמחונות או טבעונות אך בהחלט מסייעת ללמוד מהו אורח חיים בריא ומסייעת להפוך את התזונה הבריאה לאורח חיים.
טיפול באמצעות תזונה טבעית משלב תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך, תזונה הוליסטית, נטורולוגיה עוד.
תזונה טבעית מלמדת אותנו לבחור מתוך השפע העצום של מיני המזונות הקיימים כיום בשווקים ועוזרת לנו להבין שלא די במזונות דלי נתרן, קלוריות ושומן על-מנת לחיות באורח חיים בריא, תזונה טבעית עוזרת לנו להבין שמזונות מרוססים, מעובדים, המכילים כימיקליים שונים, ו/או לחילופין מזונות החסרים במינרלים ובוויטמינים החיוניים לנו הם פשוט מאוד לא בריאים לנו.
מדוע הטבעונות והצמחונות סוחפת כל כך הרבה אנשים בכל העולם, ציבור עצום שממעיט ככל הניתן או אפילו מוותר כליל על אכילת מזונות מהחי ומוצרי חלב?
האקדמיה האמריקאית לתזונה ודיאטה (Academy of Nutrition and Dietetics) פרסמה עמדה המסכמת את הידע המדעי הקיים על תזונה, כי תזונה צמחונית וטבעונית מתוכננות היטב מתאימות לכל שלבי החיים, כולל היריון, הנקה, ינקות, ילדות.
חלק גדול מהתעשייה והטכנולוגיה בעולם מוקדשים לייצור מזון מהחי ומוצרי חלב, תעשייה עם לובי חזק בפוליטיקה מה שמסביר את ההמלצות של משרד הבריאות למשל לחשוף תינוק למזון מוצק בגיל 6 חודשים.
להמלצתם חשוב לבחור, כמאכלים ראשונים, מזונות עשירים בברזל, כגון: בשר בקר, הודו דגים ועוד, ומוצרי חלב כגון: חלב, מעדני חלב, גבינות, לבן, יוגורט.
כבר מגיל חצי שנה מרגילים אותנו לאכול בשר ומוצרי חלב שמזיקים לנו לבריאות.
אחד המיתוסים הנפוצים ביותר הוא האמונה שבני אדם נועדו לאכול בשר באופן טבעי, כך היה מאז ומעולם. אך האמת הפשוטה היא שאנו כבני אדם לא מותאמים באופן אבולוציוני לאכילה ולשגשוג על בשר מת.
חלק גדול מהמחלות המודרניות קשורות לתזונה לא טובה שבאה לידי ביטוי באכילת בשר ומוצרי חלב ופחות על אכילת אוכל בריא מהצומח.
בני האדם שייכים למשפחת הפרימאטים. קרובינו החיים הקרובים ביותר, כגון שימפנזים וגורילות, חיים על דיאטה של מזונות שמקורם ברובם בצמחים.
משום שאנו מתעלמים מהעבר האבולוציוני, אנו חשופים למחלות קטלניות כגון סרטן, מחלות לב, השמנת יתר וסוכרת.
הגוף שלנו מאותת לנו שאנו אוכלי עשב ולא אוכלי בשר.
השוואה אנטומית בסיסית מראה כי לאנשים יש הרבה יותר במשותף עם אוכלי עשב מאשר לטורפים. מספיק מבט על הפה של אדם מבוגר - שלא לדבר על פה של ילד. לראות כי הפתח קטן לעומת זה של אוכלי הבשר. אנו חייבים ללעוס את האוכל בעדינות ולערבב אותו עם רוק לפני שהאוכל יוכל להחליק אל הוושט. לעומת זאת, בעלי חיים טורפים כמו חתולים קורעים נתחים ובולעים אותם בשלמותם כמעט מיד.
בנוסף, השיניים שלנו מתאימות הרבה יותר לאכילת עמילנים, פירות וירקות ולא לקריעת ולעיסת בשר.
מה שרבים מכנים "שיני הכלב" שלנו אינם דומים כלל ללהבים החדים של טורפים אמיתיים המיועדים לעיבוד בשר.
המלתעות שלנו יכולות להפתח ולהסגר כמו גם לנוע קדימה, אחורה ומצד לצד.
אידיאלי לאכילת חתיכות קטנות של חומר צמחי ולאחר מכן לשחוק אותם עם הטוחנות השטוחות שלנו.
לעומת זאת, אצל אוכלי בשר ללסתות התחתונות יש תנועה מוגבלת מאוד מצד אל צד.
הם קבועים ומאפשרים רק לפתוח ולסגור, דבר אשר מוסיף כוח ויציבות לעוצמת הנשיכה שלהם.
מלמעלה ועד למטה, מערכת העיכול האנושית התפתחה ביעילות לעבד מזונות צמחיים.
העיכול מתחיל בפה עם אנזים הרוק שנקרא עמילאז. המטרה היחידה שלו היא לעזור לשבור פחמימות מורכבות של מזונות צמחיים לתוך סוכרים פשוטים. מכיוון שאין פחמימות בבשר, טורפים אמיתיים אינם זקוקים לאנזים זה ברוק.
מיצי הקיבה של בעלי חיים אוכלי בשר הם חומציים ביותר. הם חייבים להיות, על מנת שיוכלו לעבד כמויות גדולות של שרירים ועצמות שהם אוכלים.
בחומצת הקיבה אצל בני האדם נדרשים ריכוזים נמוכים יותר של חומצת הקיבה שמיועדים לעכל עמילנים, ירקות ופירות.
חלבון צמחי דורש מחצית הכמות של חומצה הידרוכלורית בשביל העיכול, בהשוואה לחלבון של בעלי חיים.
לטבעונים ולצמחונים יש פחות בעיות של כיב כיבה מאשר לאוכלי בשר, בעיקר משום שהדיאטה הצמחית שלהם קלה יותר לעיכול.
המעי האנושי ארוך ומפותל, בדומה לזה של קופים, פרות וסוסים. מעי ארוך גורם לעיכול איטי, המאפשר זמן לפרק ולספוג את החומרים המזינים ממזונות צמחיים. לעומת זאת, המעי של טורפים, כמו למשל חתול, קצר וישר. משמעות הדבר היא כי בשר יכול להיות מעוכל מהר מאוד, והשרידים מופרשים במהירות, לפני שהם נרקבים.
ההבדל בזמן המעבר (הזמן שנדרש עבור מזון לעבור את דרכו מהפה אל פי הטבעת) בין בני אדם לבין טורפים הוא משום ההבדלים האנטומיים האלה.
אצל בני אדם זמן המעבר הממוצע הוא כמעט 41 שעות! בניגוד מוחלט לזמן המעבר הממוצע של טורף שעומד רק על 2.4 שעות!
משמעות הדבר היא כי כאשר בני אדם אוכלים בשר, יש לבשר מספיק זמן כדי להירקב ולגרום לייצור של גורמי סרטן.
אנחנו לא יכולים לייצר ויטמין C - אנחנו צריכים להכניס ויטמין C לתזונה שלנו.
טורפים מייצרים ויטמין C מבפנים.
לבסוף, הסתכלו על ההבדלים החיצוניים. הידיים שלנו נועדו לאיסוף צמחים, לא לקריעת בשר.
אנחנו מקררים את עצמנו על ידי הזעה, כמו רוב בעלי החיים אוכלי העשב, ולא מתנשפים מהלשון כמו טורפים. אנחנו שותים בלגימה, לא מלחכים כמו כלב או חתול.
פירות, עלים ירוקים של צמחים, זרעים, אגוזים, פקעות הם המרכיבים הבסיסיים של דפוס אכילת הפרימאטים - והשכל הישר אומר לנו כי מזונות אלה צריכים להיות מזונות שבני האדם צריכים לאכול יותר.
אבותינו מתקופת האבן אכלו פי שלוש או יותר מזון מהצומח לעומת היום, כ - 9 מנות פירות וירקות ביום, בהשוואה לממוצע של שלושה מנות בימינו. אנחנו צורכים רק חלק קטן של נוגדי חמצון, סידן, ברזל וחומרים מזינים אחרים שאבותינו אכלו כל יום.
ידוע היטב כי יותר מדי כולסטרול מזיק לגוף האדם. מה שפחות ידוע הוא כי הכולסטרול נמצא רק במזונות מן החי, ולא במזונות צמחיים.
לבעלי חיים אוכלי בשר יש יכולת בלתי מוגבלת לעבד ולהפריד כולסטרול מגופם. לדוגמה, אתה יכול להאכיל את החתול חלמונים של ביצה כל היום, והוא אף פעם לא יסבול מבעיה של כולסטרול.
לעומת זאת, לבני אדם (כמו בעלי חיים אחרים אוכלי צמחים) יש יכולת מוגבלת מאוד להסרת כולסטרול. לבני אדם יש קושי רב לחסל את כמויות הכולסטרול שנאסף בגופם מתוך אכילת מוצרים מן החי.
מבין כל סוגי הפרימאטים החיים, בני האדם הם היחידים שאוכלים בעלי חיים.
בני האדם טבעוניים באופן טבעי. ככל שנקדים לשבור את 'מיתוס הבשר ומוצרי החלב' נעשה יותר יותר טוב לבריאותנו.
מעולם לא היינו אמורים לאכול בשר או מוצרי חלב, גופינו לא נועדו לאכול בשר, ובריאותנו סובלת בשל כך.
לא פחות חשוב... ברגע שנפסיק לצרוך מוצרים מן החי, חייהם של מיליארדי בעלי חיים יהיו טובים יותר.